Omgeving vakantiehuis Ootmarsum

Omgeving vakantiehuis Ootmarsum

Het vakantiehuis Ootmarsum ligt tussen Ootmarsum en Vasse, in Hezingen.  In het mooiste gebied van Noordoost Twente!

Het ligt aan de rand van natuurgebied het Springendal en het Dal van de Mosbeek.
Het is het hoogste deel van Twente gelegen op ongeveer 75 meter boven NAP waarbij het landschap glooiend is.

Op de bijgaande kaart ziet u de ligging van de woning in Twente (klik op de foto voor een vergroting).

Vanuit de keuken kijkt u het Dal van de Mosbeek in!

De natuurgebieden liggen in uw achtertuin.

  • Het Springendal “. De tuin van Nederland’ luidt de bijnaam van dit stukje Twente. Schilderachtige kwelvijvers, watervalletjes en smalle beekjes midden in het bos zorgen voor een romantische aanblik. Heuvels, weilanden, meertjes, hooilanden, heide en historische boerderijen maken het plaatje compleet. Hier zijn diverse routes uitgezet en kunt u ook wandelen o.b.v een gids. Info hierover staat in het regiokrantje: “Op en rond de Essen”.
  • Het Dal van de Mosbeek is vanuit het keukenraam te bewonderen! Een van de wandelroutes die we zelf hebben uitgzet leiden u door dit schilderachtige gebied.
    Unieke planten als de wilde orchidee en de parnasia zijn hier nog te vinden.
  • De Paardeslenkte is een heidegebied gelegen aan de Nederland-Duitse grens ook op wandelafstand.Vroeger kan hier een beek of rivier gestroomd hebben. Hierdoor is een ondiepe stuwwal gevormd, een zogenaamde slenkte. U zult hier regelmatig de schaapskudde van Staatsbosbeheer aantreffen.
  • Ottershagen is in Twente het laatste gebied waar nog een compleet weidevogel-bestand voorkomt. Dit gebied ligt tussen Ootmarsum en Lattrop. De grutto, tureluur, watersnip, kievit, ijsvogel, kraanvogels e.d. zijn hier te vinden.

Het stadje Ootmarsum is bekend om zijn kunst (Ton Schulten, Annemarie Punt enz.) en gezellige oude stadscentrum. Zie musea.

Op wandelafstand vindt u goede restaurants zoals Watermolen Bels, Restaurant de Liskoel, Gasterij de Bakker, Eetcafe Bolscher, Restaurant de Witte Hoeve, Ria’s Eetcafé  en Restaurant Tante Sien.

Fietsen ( ook elektrische) kunt u huren in Vasse bij B. Westerhof 0541-680575.

De warme bakker en supermarkt vindt u in Vasse.

 

 

Wandelknooppunt bij Ootmarsum Wandelknooppunt bij Ootmarsum
;